Frågor angående BM

Hola amigos!
Jag har fått lite frågor angående Balsammetoden och tänkte förklara lite bättre nu vad det innebär och hur man använder det.
 
Som ni kanske förstår så använder man sig av balsammetoden för att få håret att bli fräscht och inte så slitet. Det är huvudsakligen till dom som har lockigt hår, det framhäver lockarna som sjutton, googla på bilder på balsammetoden och se själva vilka förvandlingar det blir.
Jag har själv bekanta som använder sig av BM och har gått från ultrakrulligt hår till vackra "korkskruvar". Storbloggerskan Kenza använder sig också av BM och hon har även skrivit en del om det så där kan ni också kolla!
 
Nu till själva metoden:
Det finns hur mycket balsam som helst att använda sig av. Tricket är att använda ett balsam med så lite oljor som mycket i hårbotten och ett kanske mer oljigt i topparna, men akta er för det också. Även om balsamet inte innehåller silikoner så stänger det in håret om du inte tvättar det noga med vatten, ett tips är att skölja håret med KALLT vatten för att få glans i det men också av andra orsaker.
Men hur blir håret rent av bara balsam? Jo det är så att man använder sig bara av produkter som inte innehåller silikoner. Det ända balsamet inte kan tvätta bort är dessa silikoner som lägger sig som ett lager runt hårstråna och får håret att se fint ut tillfälligt. Så man använder alltså silikonfria produkter i sitt hår och balsamet som också ska vara silikonfritt sköter sitt jobb och får håret rent. Upplever du att håret är fettigt efter att du duschat en gång så kan det vara att du använder fel balsam (med mycket oljor och tjaffs i) eller att du inte masserat in det nog mycket eller låtit det verka.
 
Man kan inte heller börja med att bara tvätta håret med balsam utan det krävs ett "sista shampoo" som man ska tvätta håret noga med, massera bort alla silikon rester från håret och SEN kan man börja tvätta håret med balsam, alltså använder du shampoo en sista gång och framöver bara balsam. Ett till tips är att varje gång du tvättar ditt hår så börja stoppa i balsamet direkt, massera in det och stoppa upp i en fet klämma medan du duschar resten av kroppen och allt annat du gör i duschen för att sen när du är klar massera lite till och skölj av håret. På det sättet slipper du massera balsamet i en evighet och balsamet hinner lösa upp allt smuts.
Det låter som världens mest komplicerade grej men det är det verkligen inte, och det är VÄRT det.
 
Nu till produkterna:
som jag faktiskt gjort ett inlägg tidigare om. Många tror att det inte går att använda styling produkter men icket. Finns massor att använda. Sjäv använder jag mig av DOMHÄR silikonfria produkterna. Många produkter som hårspray, torrshampoo osv innehåller mycket annat skadligt så överanvänd inte.
 
HÄR har ni en lista på sista Schampoon, silikonfria balsam och andra stylingprodukter!
 
Har ni frågor så ställ dom gärna så kanske jag kan förklara bättre eller så kan ni gå in på lockig.se och läsa mer. Nedan ser ni mitt resultat från BM, på google finns som sagt fler på andra som använt sig av metoden. Godnatt på er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback